Englannin kielen opettaja – englanninkielisen kirjoituskilpailun aiheet julkaistu!

Englannin kielen opettaja – järjestä oppilaillesi mahdollisuus osallistua esseekirjoituskilpailuun – aiheet on nyt julkaistu!

Esseekirjoituskilpailun aiheet ovat:

1. Write an imaginative story which begins: ”Darkness was setting in when … ”
2. How has life changed with covid-19?
3. Always look on the bright side of life. Why it’s always good to be positive.
4. What do pets bring to our lives?
5. The colour green

Federation of Finnish British Societies ja Finnish-British Society Helsinki (Finnbrit) järjestävät 38. kerran valtakunnallisen englanninkielisen kirjoituskilpailun vuonna 2021 lukion aloittaville / aloittaneille oppilaille.

PALKINNOT

Kilpailun pääpalkinto on 500€ Iso-Britannian matkaa varten (maksetaan kuittia vastaan). Muut yhdeksän palkintoa ovat englanninkielistä kirjallisuutta.

SÄÄNNÖT JA OHJEET

Opettaja järjestää valvotun kirjoitustilaisuuden joko ke 01.09. tai to 02.09.2021. Kirjoitusten aiheet julkaistaan sivulla www.finnbrit.fi keskiviikkona 01.09.2021, klo 8.00.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki lukion vuonna 2021 aloittaneet oppilaat. Kirjoitusaika on 90 min ja aineen tulee olla 200-250 sanaa pitkä, artikkelit ja prepositiot sisältäen. Yli 300 sanan kirjoitelmia ei huomioida. Aineet tulee kirjoittaa koneella, mikäli mahdollista. Jokaiseen kirjoitukseen tulee lisätä kirjoittajan nimi ja ikä sekä koulun nimi. Sanakirjan tai muun materiaalin käyttö ei ole sallittua.

AINEIDEN LÄHETTÄMINEN FINNBRITILLE

Kirjoitusten tulee olla perillä pe 17.09.2021 mennessä. Opettaja valitsee oman harkintansa mukaisesti kaksi kirjoitusta jokaisesta ryhmästä (tai kaksi kirjoitusta jokaista n. 25 oppilasta kohden, jos oppilaita on paljon eikä ryhmiä tai luokkia ole käytössä). Koko ryhmän, luokan, tai koulun kirjoituksia ei pidä lähettää. Valitut kirjoitukset tulee lähettää pdf tiedostoina sähköpostilla osoitteeseen finnbrit@finnbrit.fi. Ne voi lähettää myös postitse osoitteeseen Finnish-British Society, Fredrikinkatu 20 A 9, 00120 Helsinki, missä tapauksessa ne tulee laittaa postiin hyvissä ajoin ennen määräaikaa.

ARVOSTELULAUTAKUNTA

Arvostelulautakuntaan kuuluu Opetushallituksen, Helsingin yliopiston, englannin kielen opettajien yhdistyksen ja Finnish-British Societyn edustajia.

VOITTAJIEN JULKAISEMINEN

Tiedot voittajista julkaistaan verkkosivulla www.finnbrit.fi pe 12.11.2021. Todistukset ja kirjat toimitetaan voittajien kouluun. Pääpalkinnon voittajaan otetaan yhteyttä koulun kautta.

Finnbrit pidättää itsellään oikeuden julkaista voittajan nimen, voittajan koulun nimen, sekä voittanut kirjoitus websivuillaan www.finnbrit.fi ja jäsenlehdessään: http://www.finnish-britishsocieties.com/magch.php