IELTS-kielitesti

Finnbrit on Suomen ainoa valtuutettu IELTS (International English Language Testing System) ja Cambridge Assessment English -kielitestien järjestäjä.

IELTS, kansainvälinen englannin kielen testausjärjestelmä, avaa oven mahdollisuuksille maailmanlaajuisesti, esimerkiksi opiskelijoille mahdollisuuden aloittaa opiskelu ulkomaisissa yliopistoissa ja ammattilaisille työnhakuun ympäri maailmaa. IELTS: llä on erinomainen kansainvälinen maine ja se on yleisimmin hyväksytty englannin kielen osaamista testaava kielikoe.

Riippumatta siitä, valitsetko paperipohjaisen vai tietokoneella tehtävän IELTS’in, kaikkia testin osa-alueita valvotaan tarkasti ja varmistetaan siten tulosten verrattavuus ja eheys.

Löydät vielä lisätietoja seuraavista aiheista englanninkielisiltä sivuiltamme täältä :

  • Miten osallistun IELTS -kielitestiin?
  • Valmistaudu IELTS -kielikokeeseen
  • Mitä tapahtuu IELTS -kielitesti päivänä?

IELTS-testin maksaminen

Kun olet rekisteröitynyt IELTS-tenttiin, British Council lähettää sinulle sähköpostin, jossa vahvistetaan rekisteröinnin ensimmäinen vaihe. Se sisältää linkin maksusivulle. Kun saat sähköpostin, napsauta linkkiä ja suorita maksu. Kun maksu on vastaanotettu ja käsitelty, IELTS kielitestiin rekisteröityminen vahvistetaan Finnbritin lähettämällä sähköpostilla.

Napsauta tästä nähdäksesi miten tulkitset testitulokset.

Mikä IELTS on?+

Kansainvälinen englannin kielen testausjärjestelmä (IELTS) on maailman suosituin englannin kielen pätevyys ja taitotasotesti. Sitä käytetään yliopistoihin pyrkimisessä varmistamaan, että opiskelijat saavat parhaan mahdollisen koulutuksen ja yhteistyökokemuksen opiskellessaan englanninkielellä korkeakoulussa. Sitä käytetään myös maailmanlaajuisessa muuttoliikkeeseessä varmistamaan ammattilaisten englannin kielen taito heidän muuttaessaan maasta toiseen. IELTS -kielikoe testaa kielitaitoasi seuraavilla tekijöillä:

  • Kuunteleminen
  • Lukeminen
  • Kirjoittaminen
  • Puhuminen

Voit tutustua IELTS-testimuotoihin täällä.

Miksi IELTS?+

IELTS avaa oven mahdollisuuksille. Yli 10000 organisaatiota luottaa maailmanlaajuisesti IELTS: ään. Kun teet testin, voit olla varma, että oppilaitokset, työnantajat, hallitukset ja järjestöt tunnustavat sen ympäri maailmaa.

IELTS ottaa huomioon eri tavat puhua ja kirjoittaa englantia. Jokainen kysymys yhdistelmä testin jokaisessa julkaisussa tutkitaan ja testataan perusteellisesti. IELTS asettaa edelleen standardin englannin kielen testaukselle tänä päivänä, vaikka se on kehitetty ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, vuonna 1990.

IELTS testissä puhumisen taitotason testaa tutkija henkilökohtaisessa tapaamisessa. Tämä mahdollistaa todellisen keskustelutilanteen simuloinnin sen sijaan, että vastaisit kysymyksiin ja tallentaisit vastauksesi videolle. Tutkija voi näin esittää tarkentavia kysymyksiä ja antaa sinulle mahdollisuuden näyttää todellinen kielitaitosi.

IELTS tarjoaa luotettavan, maailmanlaajuisesti standardoidun, helposti tulkittavan kuvan englannin kielitaidostasi. Australian, Kanadan, Uuden-Seelannin ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukset käyttävät IELTS-järjestelmää maahanmuuttohakemusten käsittelyssä.

Tee IELTS -kielitesti paperilla tai tietokoneella+

Voit valita, haluavatko tehdä IELTS -testin paperilla vai tietokoneella. Näet testipäivät, joissa on vielä vapaita paikkoja, British Council -sivuilla.

Tyypillisesti paperilla tehtävät kokeet on mahdollista suorittaa kolme kertaa kuukaudessa lauantaisin ja tietokoneella tehtävät testit viikoittain. Testipaikkoja on molemmissa rajoitetusti, joten suosittelemme varaamaan testin ajoissa. Näin sinulle on myös hyvää aikaa valmistautua testiin ja saada tulos, jonka haluat ja tarvitset opinnoissasi tai urallasi etenemiseen. Näin voit myös valita päivämäärän, joka sopii parhaiten aikatauluusi.

Molemmat, sekä paperilla tehtävä että tietokoneella tehtävä testi on sisällöltään samat ja molemmat sisältävät luku-, kirjoitus-, kuuntelu- ja puhetestit. Paperi-testissä testinottajat kirjoittavat vastauksensa paperille ja luokkahuoneessa on testitilanteessa n. 18* henkilöä. Tietokoneella tehtävässä testissä testinottajat saavat testiohjeet ja kirjoittavat vastauksensa tietokoneelle kielistudioympäristössä, jossa on enintään 14* testin ottajaa.

Puhumistesti on sama molemmissa testimuodoissa: henkilökohtainen vuoropuhelu tutkijan kanssa.

Paperipohjaisten testien tulokset ovat saatavilla 13 kalenteripäivää testin jälkeen ja tietokoneella tehtävien testien tulokset n. 2-5 päivää testin jälkeen.

Tietokoneella tehtävä IELTS -kielitesti tarjoaa sinulle enemmän mahdollisuuksia valita sinulle sopivin testipäivä, saat tulokset nopeammin ja teet testin pienemmässä testiryhmässä. Tämä voi auttaa sinua keskittymään paremmin. 

Valitse oikea IELTS – testi: Academic tai General Training+

Saatavilla on kaksi IELTS-testiä – IELTS Academic ja IELTS General Training.

IELTS Academic – mittaa sopiiko englannin kielen taitosi akateemiseen ympäristöön. Se heijastaa akateemisen kielen näkökohtia ja arvioi, oletko valmis aloittamaan koulutuksen tai opiskelun.

IELTS General Training – mittaa englannin kielen taitoa käytännöllisessä arjen kontekstissa. Tehtävät ja testit heijastavat todellisia tilanteita työpaikalla ja sosiaalisissa yhteyksissä.

Mitä ovat IELTS for UKVI tai IELTS Life Skills -testit?+

Jos otat IELTS-testin siksi, että se tukee  viisumihakemusta työskennellä, asua tai opiskella Isossa-Britanniassa, saatat joutua suorittamaan IELTS for UK Visa and Immigration (UKVI) Academic tai General Training tai IELTS for Life Skills -kielitestin.

IELTS for UKVI on Ison-Britannian hallituksen hyväksymä Secure English Language Test (SELT), samoin kuin IELTS Life Skills.

IELTS for UKVI -pistettä voidaan käyttää todistamaan englannin kielitaitosi Yhdistyneen kuningaskunnan viisumi- ja maahanmuuttohakemuksen (UKVI) tueksi.

IELTS-Life Skills testiä voidaan käyttää todistamaan englanninkieliset kuuntelu- ja puhetaitosi tukemaan Ison-Britannian perheviisumia tai asumisratkaisua.

Jos et tee hakemusta Ison-Britannian viisumista, sinun ei tarvitse ottaa IELTS for UKVI.

Saat lisätietoja napsauttamalla tästä. Jos sinulla on IELTS UKVI & Life Skills -kyselyjä, ota yhteyttä IELTSUKVIFinlandiin.

IELTS – kielitestin sopimusehdot (T&Cs)+

Lue täältä huolellisesti Finnbritin käyttöehdot ennen IELTS-testin ostamista. Se sisältää tärkeitä tietoja peruutuksista, siirroista, poissaoloista, hyvityksistä, valituksista ja siitä, miten voit pyytää testisi tarkistamista.

British Councilin tietoturva- ja tietosuojakäytäntöihin liittyvät asiakirjat sekä maailmanlaajuiset IELTS-ehdot. Kun rekisteröidyt IELTS-testiin, sinut ohjataan British Councilin verkkosivustolle. Tämä eroaa Finnbritin verkkosivustosta. Rekisteröinnin ja varauksen yhteydessä suostut noudattamaan British Councilin määrittämiä ehtoja. Jos haluat muistuttaa itsellesi British Councilin tietoturva- ja tietosuojakäytännöistä, napsauta tästä. Voit lukea IELTS: n yleiset käyttöehdot täältä